ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

9 Απριλίου 2011

Στις 4/4/11 και κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μοσχάτου & Ταύρου, ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση 5% στα Ανταποδοτικά Τέλη. Και αυτό παρ’ όλες τις προσπάθειες του εκπρόσωπου της Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, που πάλεψε να τους πείσει για πάγωμα των Τελών, τουλάχιστον στις κατοικίες και στις μικρές επιχειρήσεις, προτείνοντας παράλληλα:

α) Δημιουργία μόνιμου και αξιόπιστου ελεγκτικού μηχανισμού των Δημοτικών Τελών,

β) Επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών των μεγάλων επιχειρήσεων, και

γ) Περιορισμό των εξόδων Καθαριότητας με την εφαρμογή Οικονομίας Κλίμακος, ώστε να αυξηθεί ποσοτικά και ποιοτικά το αποτέλεσμα της καθαριότητας στον νέο Δήμο, μέσα από την ορθολογική συνένωση και αξιοποίηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και του εργατικού δυναμικού του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Εν μέσω μιάς δεινής Οικονομικής Κρίσης όπου το εισόδημα των κατοίκων του Ταύρου και του Μοσχάτου συρρικνώνεται, θεωρούμε αδιανόητη την οποιαδήποτε αύξηση των Δημοτικών Τελών, που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ισχνά οικογενειακά βαλάντια.

Γι’ αυτόν τον λόγο, καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υπερψηφίσει την απαράδεκτη πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εμείς ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις δηλώνουμε κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή μας με κάθε είδους αύξηση των Δημοτικών Τελών στα Νοικοκυριά.

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, την Δευτέρα 11/4/11 θα καταψηφίσουμε το χαράτσι του 5% και καλούμε όλες τις άλλες παρατάξεις και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να πράξουν το ίδιο!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ